Socialdemokratiet vi intensivere kampen imod social dumping

Socialdemokratiet vi intensivere kampen imod social dumping
Følg os på: https://twitter.com/batkartellet

Af Gunde Odgaard

Se lanceringen af udspillet her: https://www.youtube.com/user/socialdemokraterne
(d. 24 maj. kl. 14.30)

Det er hæderligt, at der nu bliver taget ansvar for at skabe et mere retfærdigt arbejdsmarked i Danmark. Alt for længe har det været for let at svindle, dumpe lønninger og benytte illegal arbejdskraft fra udlandet. Derfor hilser vi i byggefagene Socialdemokratiets udspil meget velkomment.

I opgøret mod grov udnyttelse af lønmodtagernes rettigheder og skattesvig, er Socialdemokratiets forslag om en permanent bevilling til indsatsen mod social dumping, et kardinalpunkt og afgørende for at skabe et mere fair arbejdsmarked.

Det betyder nemlig, at vi bevæger os væk fra den såkaldte elevatortrafik, hvor bevillingerne hele tiden ændrer sig som følge af skiftende politiske prioriteringer, hvilket er yderst positivt og nødvendigt.

En permanent bevilling betyder jo også, at vi får mere for pengene når der investeres i langsigtede indsatser, frem for de kortsigtede. Tallene fra social dumping-indsatsen har vist sig at være en enorm gevinst for staten, når der sættes ind over for udenlandske virksomheder, som snyder i skat. Så meget som 3 mio. kroner pr. skattemedarbejder – det er en god forretning!

I byggeriet er vi dog særligt begejstret for forslaget om indførsel af et id-kort for alle der færdes på en byggeplads. Det medvirker til at skabe gennemsigtighed, og giver myndighederne et godt værktøj til at tjekke, om arbejdstageren og underleverandøren arbejder under ordnede forhold.

Det er i den grad nødvendigt i kølvandet på de mange sager om social dumping, vi har set på det danske arbejdsmarked. Ligeså er det historisk, at de virksomhedsejere og kumpaner der benytter illegal arbejdskraft på det groveste, fratages retten til at drive virksomhed.

Det tegner til, at en ny regering betyder et bedre og mere fair arbejdsmarked. Det kan vi kun glæde os over.


For yderligere kontakt:

Gunde Odgaard, Sekretariatschef i BAT-Kartellet: 4074 7475

Udgivet den 24. maj 2019