Landsbyggefonden kan sikre praktikpladser

Lige nu er der ifølge Dansk Byggeri tabt 7.500 praktikpladser på coronakrisen. Det er en katastrofe for de unge, men også dybt problematisk for byggeriet og hele samfundsøkonomien i fremtiden. Lige nu fremsættes mange gode forslag til, hvordan vi sikrer de unges erhvervsuddannelser. Et forslag, som ikke koster staten noget, er Landsbyggefonden.

Ud over de vigtige grønne boligforbedringer, de generelle beskæftigelsesmæssige effekter og de heraf følgende skatteindtægter, er der også masser praktikpladser i Landsbyggefondens renoveringer.

@batkartellet https://twitter.com/batkartellet

Det stilles faktisk som betingelse i renoveringstilsagnet fra Landsbyggefonden, at der indgår lærlinge i opgaveløsningen. De årlige undersøgelser fra renoveringer i den almene boligmasse viser således, at 12-14 pct. af den udførende arbejdskraft er praktikanter. Landsbyggefondens 18,4 mia. kan spille en betydelig rolle i forhold til at sikre vores unge medlemmer en uddannelse, selvom vi er i en krisetid. Vi får brug for de faglærte unge når konjunkturerne vender,

Claus von Elling, formand for Bygge- Anlægs- og Trækartellet

Læs debatindlægget her: https://www.berlingske.dk/laesere/danmark-er-75-aar-bagud (scroll ned)

Udgivet den 20. april 2020