Fremtidens bygge- og installationsvirksomhed er højteknologisk

BATs sekretariatschef, Gunde Odgaard, har sammen med Michael H. Nielsen, konsulent for Fællesfonden og tidl. direktør i Dansk Byggeri samt Marie Leth, seniorrådgiver i Enestående Kommunikation & PR, beskrevet fremtiden for dansk bygge- og installationsvirksomhed:

“Robotter, sensorer og droner kan forbedre bundlinjen, skabe mere intelligente processer og et bedre arbejdsmiljø for de ansatte i bygge- og installationsbranchen. Virksomhederne skal sætte kursen mod en højteknologisk fremtid, hvis de vil være en del af fremtidens byggeri.

Bygge- og installationsbranchen har længe hængt i bremsen, når det gælder digitalisering og anvendelse af nye teknologier. Komplekse opgaver, skiftende samarbejdsrelationer og mangfoldigheden i opgaveporteføljen har virket som en barriere for standardisering og digitalisering.

Men en række teknologier er blevet modnet i de sidste år, som kan gøre stor nytte i bygge- og installationsbranchen. Særligt nu, hvor de kommende klimakrav betyder, at vi skal i gang med at indsamle data og dokumentere vores klimapåvirkning.

Det er på tide at sætte turbo på digitaliseringen og gøre vores byggeri mere intelligent.”

Læs resten af indlægget her på Dagens Byggeris hjemmeside.

Udgivet den 15. juni 2022