Forsvarsforbeholdet blev forældet den 24. februar 2022

Af Gunde Odgaard, sekretariatschef i Bygge- Anlægs- og Trækartellet

De årsager og argumenter der har holdt Danmark ude af EU’s forsvarssamarbejde blev med et slag forældet og uvedkommende den 24. februar i år, da Putin besluttede at udøve militær aggression imod Ukraine.

Den dag blev verden, som vi havde kendt den siden 1989, forandret, og den bliver ikke den samme igen.

Danmark må uden undtagelser stå sammen med vores nærmeste allierede og samarbejdspartnere i EU og i NATO! Det er ikke fordi, at vi skal have mere EU, men derimod fordi vi skal mindre Putin. Derfor skal vi have et bedre EU og et EU med endnu større sammenhængskraft – uden undtagelser og forbehold!

Rusland er blevet et land, der ikke kan opbygge noget som helst. Ikke har noget at tilbyde andre. De er i dag alene i stand til at ødelægge. Både for sig selv og for alle andre. Længe har det være hackerangreb, det er det stadigvæk, men nu er det også militære angreb og trusler.

Hvis Putin på noget tidspunkt troede, at hans angreb på Ukraine ville skabe splittelse i EU og NATO, så er det ekstremt vigtigt, at vi i Danmark også markerer, at vi er en del af den samlede fasttømrede modstand. En afskaffelse af forsvarsforbeholdet er et synligt bevis herpå!

 

Udgivet den 30. maj 2022