Blik & Rør-formand: Her er 10 forslag til at få os ud af både coronakrisen og klimatruslen

Energirenoveringer og krav til indeklima er blandt de 10 forslag til en mere klimavenlig byggebranche, som Blik- og Rørarbejderforbundet lancerer i dag. Det vil gavne både økonomien, klimaet og de mennesker, der opholder sig i bygningerne, skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i dette debatindlæg.

Efter over to måneders nedlukning er vi er nu gået ind i en ny og afgørende fase. En fase, hvor fokus rettes mod, hvordan vi genopbygger økonomien, arbejdsmarkedet og ikke mindst vores håb for fremtiden. Vi skal tilbage på sporet og have sat gang i markedet igen.

Men vi må ikke glemme klimaet i vores bestræbelser for at skabe vækst i Danmark. For klimaudfordringerne er på ingen måde forsvundet, bare fordi coronakrisen er rullet ind over Danmark og resten af verden.

I aftalen om klimaloven fra 2019 forpligtede Folketingets partier sig på en målsætning om 70 procents reduktion af CO2 i 2030 og klimaneutralitet i senest 2050. Og i sidste uge vedtog et bredt flertal borgerforslaget om en bindende klimalov, der forpligter Danmark til at sætte nationale klimamål, som lever op til Parisaftalen.

Ambitioner er der nok af, men er der også villighed til reelt at investere i den grønne omstilling?

Du kan læse hele indlægget og forslagene her: Blik & Rør-formand: Her er 10 forslag til at få os ud af både coronakrisen og klimatruslen

Udgivet den 19. maj 2020