BAT fortæller svenske bygningsarbejdere om muligheder i Danmark

BAT inviterer den 12. november sammen med svenske Byggnads til informationsmøde i Malmø. På mødet fortæller BAT om mulighederne og vilkårene for at arbejde i byggeriet i Danmark.

BAT-Kartellet har altid arbejdet sammen med Byggnads i Sverige om alt fra grænseoverskridende problemer, overenskomster, udveksling af gode erfaringer og meget andet. Men som noget nyt er BAT også gået aktivt ind for at fortælle de svenske bygningsarbejdere om mulighederne for at arbejde i Danmark.

Når der er ledige bygningsarbejdere i Skåne, og vi mangler arbejdskraft i Danmark, er det jo oplagt at få de to ender til at mødes.

Særligt arbejdet på Femern-byggeriet er en oplagt mulighed for de svenske bygningsarbejdere. Der er udsigt til arbejde det næste lange stykke tid, og byggepladsen ligger i kørselsafstand fra Skåne.

Udover mulighederne for fast arbejde kan de danske arbejdsgivere også lokke med både god løn og en kortere arbejdsuge end i Sverige. Der er med andre ord god grund til at kigge til Sverige, når de danske arbejdsgivere skriger på arbejdskraft. Man behøver ikke se ud mod den store omverden, hvis man vil have flere hænder – man kan godt bare se til Skåne.

Se med herunder, hvor BAT og 3F taler med nogle af de svenske bygningsarbejdere:

Udgivet den 12. november 2021