Sofie Hæstorp Andersen besøger Papirøen med BAT

Sofie Hæstorp Andersen besøger byggeplads med store fremtidsudsigter
Papirøen var i over 300 år et industrielt område, hvor københavnske virksomheder opbevarede råmaterialer til bl.a. de store trykkerier. I 2013 forlod industrien Papirøen, og man har siden da eksperimenteret med at gøre øen til en integreret del af det københavnske byliv med kulturattraktioner og madboder. Øens gamle bygninger har dog haft brug for at blive renoveret helt fra bunden af, og det har åbnet op for muligheden for at gentænke hele byrummet.

I dag er hele øen én stor byggeplads, hvor bl.a. NCC er i gang med at opføre en helt ny ø. Boliger – private såvel som almene – kommer til at skyde op mellem de gamle industribygninger.

Sofie Hæstorp Andersen, der er Socialdemokratiets overborgmesterkandidat til kommunalvalget i september, var sammen med Bygge-, Anlæg og Trækartellet (BAT) inviteret på besøg på NCC’s byggeplads på Papirøen.

I en tale til byggepladsens medarbejdere slog Sofie Hæstorp Andersen fast, at øen illustrerede de udfordringer, som København skal forholde sig til over de næste år: Klimakrisen og boligkrisen.

Sofie Hæstorp Andersen så gerne, at man fra hele verden skal kigge på København for at få inspiration til fremtidens grønne løsninger inden for byggeriet. Men det kræver også en aktiv indsats fra politisk hold. ”Jeg tror på, at vi fremtiden kun kommer til at skulle stille flere og flere krav til, at vi skal bygge mere grønt og mere bæredygtigt”, udtalte Sofie Hæstorp Andersen.

Men Sofie Hæstorp Andersen slog også fast, at det var vigtigt, at nye boligområder i København var med til at løse boligkrisen. ”Det bliver spændende at følge i fremtiden, hvordan almene boliger på så attraktivt et sted, sammen med en helt ny svømmehal bliver en hel del af et nyt København.”

Sofie Hæstorp Andersen sammen med bl.a. fmd. for BAT-Kartellet, Claus von Elling

Med sig i tasken havde Sofie Hæstorp Andersen også løfter om, at arbejdsklausuler fortsat skulle være et helt centralt element i kommunens strategi for at sikre gode og sikre forhold på kommunens byggepladser. Det gjaldt ikke mindst kontrollen med at klausulernes overholdelse, der sikrer at klausulerne ikke blot forbliver pæne ord i en kontrakt men også blev overholdt i virkeligheden.

Sofie Hæstorp Andersen talte under besøget med mange af byggepladsens medarbejdere om deres rolle. Både hvordan de som håndværkere skulle løfte den grønne omstilling i forreste række, men også om hvordan de kunne være med til at inspirere danske unge. ”Rigtig mange drenge i vores folkeskole synes ender med ikke at få en uddannelse, fordi de ikke er motiverede. Vi har et rigtig stort potentiale i at få lavet en folkeskole, hvor man langt tidligere stifter bekendtskab med nogle af de fag, der findes på en byggeplads. Jeg håber I vil være med til at være forbilleder og rollemodeller for, hvordan man kan få et arbejde i fremtiden, hvor man har en stolthed, ved det man laver.”

 

Udgivet den 18. oktober 2021